APPLY FOR A TOURIST VISA TO AUSTRALIA TODAY!
APPLY ETA VIA WHATSAPP WITHIN 6 HOURS
AUSTRALIA VISA PROCESSING CENTER
FASTEST & EASIEST ETA VISA APPLICATION

Soalan Lazim untuk Visa ETA Australia

ETA bermaksud Kawalan Perjalanan Elektronik. Sebuah visa ETA Australia adalah sebuah kawalan perjalanan elektronik yang tersimpan secara elektronik yang bersamaan dengan visa bercetak dan membolehkan pemegangnya untuk melawat Australia untuk tujuan pelancongan atau perniagaan.

Pemohon visa ETA Australia harus memenuhi syarat-syarat berikut:

  • Pemohon mestilah tinggal di luar wilayah Australia.
  • Pemohon hendaklah merupakan warganegara bagi negara yang layak memohon sahaja.
  • Pemohon tidak boleh didiagnosis dengan penyakit tuberkulosis semasa datang ke Australia.
  • Pemohon mestilah tidak pernah disabitkan dengan jenayah yang dipenjara melebihi 12 bulan.

Gunakan langkah yang berikut:

  • Tiada log masuk atau pembukaan akaun untuk memohon! Permohonan Visa Pelancong/Perniagaan ETA Australia melalui aplikasi Whatsapp.
  • Dapatkan kemas kini status permohonan anda melalui screenshot atau versi PDF yang dihantar melalui Whatsapp.
  • Terbang ke Australia!

Seorang pemegang Visa ETA Australia boleh tinggal di Australia selama 3 bulan dalah tempoh masa sah 12 bulan visa tersebut.

Kami mengesyorkan agar orang yang berhasrat untuk melawat Australia perlu memohon visa ETA terlebih dahulu, dan kemudian membeli tiket penerbangan selepas mendapat visa ETA.

Anda perlu membuat permohonan untuk visa yang membenarkan seseorang untuk tinggal lebih lama.

Anda perlu memohon visa pelawat lain dari laman web ini, atau membuat permohonan terus kepada konsulat Australia.

Tidak. Setiap ahli keluarga harus membuat permohonan visa ETA yang berasingan.

Pemprosesan dan kelulusan visa ETA bergantung kepada pengesahan yang mengambil masa beberapa minit untuk dikeluarkan. Proses ini mengambil masa sehingga 24 jam bergantung kepada masa maklumat pasport dan penyerahan permohonan dan perkhidmatan pemprosesan yang dipilih.

Anda perlu melawat pejabat visa Australia yang terdekat untuk percubaan permohonan terakhir anda.

Anda tidak boleh mendapatkan visa baru sebelum habis tempoh visa yang sedia ada.

  • Visa berkenaan hanya dibenarkan untuk lawatan perniagaan atau pelancongan ke Australia.
  • Pemohon visa ETA Australia boleh tinggal di Australia untuk beberapa tempoh selama 3 bulan dalam tempoh sah 12 bulan visa.
  • Syarat 8115 – Bekerja adalah tidak dibenarkan. Pemegang visa ETA Australia boleh menjalankan aktiviti pelawat perniagaan termasuk membuat pertanyaan perniagaan, menghadiri persidangan dan rundingan kontrak. Terdapat laman web lain yang menyediakan maklumat lanjut mengenai visa kerja di Australia.
  • Syarat 8201 – Anda boleh menjalankan kursus pengajian yang tidak melebihi tiga bulan
  • Syarat 8527 – Anda mesti bebas penyakit batuk kering (tuberculosis)
  • Syarat 8528 – Anda tidak sepatutnya mempunyai rekod jenayah terdahulu yang mengakibatkan pemenjaraan lebih daripada 12 bulan tidak kira sama ada hukuman itu telah dilaksanakan atau tidak.

Nota Penting: Pemegang visa ETA Australia harus meninggalkan Australia sebelum tamat tempoh penginapan yang dibenarkan.

Kegagalan untuk meninggalkan Australia boleh mengakibatkan pengusiran paksa dari Australia atau penahanan.

Di samping itu, penginapan lebih tempoh masa boleh menjejaskan keupayaan seseorang mendapatkan visa Australia yang lain, termasuk visa ETA Australia, pada masa akan datang.

Sebarang keadaan yang memerlukan penginapan selama lebih 3 bulan bagi pemegang visa ETA Australia, perlulah untuk mendapatkan visa lain sebelum tamat tempoh 3 bulan semasa.

Close Menu