Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online https://visa-australia.my Australia Visa Malaysia: Australia ETA Visa RM20 Apply Online Thu, 12 Dec 2019 00:49:54 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.5 Panduan Rayuan Visa ke Australia / Australia Visa Appeal Guide https://visa-australia.my/panduan-rayuan-visa-ke-australia-australia-visa-appeal-guide/ https://visa-australia.my/panduan-rayuan-visa-ke-australia-australia-visa-appeal-guide/#respond Sun, 08 Dec 2019 06:15:30 +0000 https://visa-australia.my/?p=976 ETA VISA CANNOT BE GRANTED AS MORE INFORMATION REQUIRED ETA Visa ke Australia tidak lulus anda perlu menghantar rayuan kepada pihak Australia Embassy. Antara sebab visa tidak lulus adalah: – Passport baru (kurang 2 minggu) – Disyaki sebagai pelancong yang ingin mencari pekerjaan atau berhijrah di Australia – Pernah ke Australia & tinggal lebih masa […]

The post Panduan Rayuan Visa ke Australia / Australia Visa Appeal Guide appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
ETA VISA CANNOT BE GRANTED AS MORE INFORMATION REQUIRED

ETA Visa ke Australia tidak lulus anda perlu menghantar rayuan kepada pihak Australia Embassy.

Antara sebab visa tidak lulus adalah:
– Passport baru (kurang 2 minggu)
– Disyaki sebagai pelancong yang ingin mencari pekerjaan atau berhijrah di Australia
– Pernah ke Australia & tinggal lebih masa semasa lawatan sebelum ini
– Ada rekod jenayah lampau atau disenarai-hitamkan oleh kerajaan tempatan

Proses rayuan perlu menggunakan emel peribadi kepada Australian Embassy dan anda perlu mengikuti garis panduan rayuan ETA visa satu persatu seperti tertera di bawah. Jika terdapat lebih dari satu visa yang tidak lulus, setiap permohonan hendaklah dihantar secara berasingan dari alamat emel peribadi yang berbeza kerana pihak Australia Embassy akan menghubungi anda jika terdapat pertanyaan tambahan.

1) Muat turun borang rayuan di http://bit.do/rayuform dan lengkapkan
2) Sertakan satu surat rayuan yang menyatakan tujuan anda ke Australia
3) Emelkan ke etakl@dfat.gov.au berserta dokumen – dokumen di bawah
– Gambar muka hadapan passport
– Gambar visa yang tidak lulus
– Penyata bank terbaru (sekurangnya 2 bulan)
– Bukti pekerjaan bersama slip gaji di Malaysia sekiranya ada
– Senarai nama penuh & nombor passport yang akan bersama dalam lawatan
– Tiket penerbangan jika ada
– Bukti tempahan hotel jika ada
– Rancangan perjalan di Australia (itinerary)
– Geran tanah / kereta jika ada
– Sebarang dokumen yang boleh memyokong permohonan anda

Nota:
Kerajaan Australia memandang serius isu warga Malaysia yang ke Australia dan tinggal lebih masa untuk bekerja atau berhijrah ke sana tanpa memohon visa kerja.
Keputusan permohonan rayuan mengambil masa 3 minggu. Pastikan anda mendapat bukti penerimaan rayuan setelah anda menghantar emel.
Jika rayuan anda masih tidak diluluskan anda boleh memohon visa lain di VFS GLOBAL (www.vfsglobal.com/australia/malaysia/index.html) pada harga RM640 (permohonan manual beserta temuduga) dan visa lain di Australian Embassy (permanent entry visa / medical treatment visa / work & holiday visa)

Sekiranya ada sebarang pertanyaan, kami sedia membantu melalui whatsapp 

Visa Kangaroo +60182476500 (whatsapp sahaja)
Australian Embassy +603 2146 5555
VFS Global +603 2166 6550

The post Panduan Rayuan Visa ke Australia / Australia Visa Appeal Guide appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/panduan-rayuan-visa-ke-australia-australia-visa-appeal-guide/feed/ 0
ETA Visa to Australia From Malaysia https://visa-australia.my/eta-visa-to-australia-from-malaysia/ https://visa-australia.my/eta-visa-to-australia-from-malaysia/#respond Fri, 29 Nov 2019 04:06:11 +0000 https://visa-australia.my/?p=936 Untuk masuk ke Australia, setiap pelancong perlu ada satu visa yang dipanggil ETA Visa = Electronic Travel Authority for Australia. Untuk apply Visa ini, anda boleh apply online dengan harga 20AUD atau boleh apply dengan kami di travel agency pada harga RM20 per passport. Dan akan siap dalam masa beberapa jam. Kami menyediakan proses penyediaan VISA […]

The post ETA Visa to Australia From Malaysia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>

Untuk masuk ke Australia, setiap pelancong perlu ada satu visa yang dipanggil ETA Visa = Electronic Travel Authority for Australia.

Untuk apply Visa ini, anda boleh apply online dengan harga 20AUD atau boleh apply dengan kami di travel agency pada harga RM20 per passport. Dan akan siap dalam masa beberapa jam. Kami menyediakan proses penyediaan VISA ETA ke Australia dengan HARGA YANG MURAH.

HARGA VISA = RM20 per passport

Whatsapp untuk apply visa ke Australia = 0147444440

 KLIK SINI UNTUK WHATSAPP

Dokumen yang diperlukan untuk ETA Visa ke Australia ialah passport yang valid lebih dari 6 bulan dari tarikh balik ke Malaysia selepas lawatan.

Proses Visa Kami Sangat Senang
– whatsapp gambar passport 1st page ke 0147444440
– buat bayaran di link visa-australia.my/pay
– tunggu visa siap dalam masa 1-2jam (polisi kami 6jam maksimum)
– settle. 

lepas siap, anda boleh print VISA ini untuk letak di dalam passport anda (kepilan). Kami juga akan berikan PDF & grant number yang boleh digunakan untuk memeriksa status visa di laman web VEVO Australia Visa

Warganegara yang boleh apply ETA Visa ini ialah warganegara Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, United States, Canada, British National(UK), United Kingdom, British Overseas Citizen(UK), Sweden, Hong Kong, Greece, Norway, Italy, Japan, Belgium, France, Finland, Monaco, Germany, Andorra, Austria, Malta, San Marino, Liechtenstein, Luxembourg, Ireland, Portugal, Netherlands, Vatican City State, Republic of Korea, Spain, Denmark, Iceland, & Switzerland.

Prasyarat dan Sekatan untuk Australia ETA
Keperluan:
Syarat sah pasport mestilah sekurang kurangnya 6 bulan
Pemohon mestilah berada di luar wilayah Australia semasa memohon visa ETA Australia
Pemohon mestilah warganegara salah satu negara yang diterima untuk visa
Pemohon tidak boleh menderita batuk kering pada saat ketibaan mereka di wilayah Australia.
Mereka tidak seharusnya mempunyai sabitan jenayah.

Sekatan:
Dengan visa ETA Australia tiada apa-apa kerja yang bergaji boleh dilakukan. Dalam beberapa kes, kerja sukarela yang tidak dibayar boleh dilakukan, tetapi ini tidak sepatutnya menjadi sebab utama ketibaan seseorang di Australia, dan tidak harus menjadi peranan sukarela yang tidak boleh dilakukan oleh warganegara Australia yang biasa bekerja. Anda tidak boleh belajar lebih dari tiga bulan.

SOALAN – SOALAN LAZIM
• Berapa lama tempoh boleh tinggal di Australia?
Pelancong boleh tinggal di Australia untuk tempoh maksimum 3 bulan

• Berapa lama tempoh visa ini?
Visa ini akan sah untuk SATU TAHUN dari tarikh permohonan. Dan tempoh tinggal maksimum 3 bulan. Pemohon boleh keluar dari Australia sebelum tamat tempoh 3 bulan dan masuk balik untuk kiraan tempoh yang baru.

• Adakah perlu ada tiket penerbangan / tempahan hotel sebelum memohon visa?
Tidak perlu. Walau bagaimanapun, tiket penerbangan balik perlu ada semasa berlepas kerana kebisaanya akan diminta oleh imegresen sana.

• Boleh saya masukkan family saya dalam permohonan visa yang sama?
Tidak boleh. Setiap visa adalah individu, dan setiap orang perlu mempunyai passport sendiri dan visa sendiri. Tapi anda boleh memohon ETA Visa untuk orang lain dari pihak kami. Kami hanya perlukan salinan passport (ambil gambar guna phone dan whatsapp ke 0147444440)

• Berapa lama tempoh approval?
ETA Visa to Australia biasanya akan approve dalam masa 15 minit selepas kami menghantar application. Dan ada beberapa kes yang visa perlu diperiksa (special review) oleh embassy dan akan mengambil masa 24 jam.

• Jika terdapat kesalahan ejaan, apa apa yang saya perlu buat?
Setiap ejaan di dalam ETA Visa dan Pasport hendaklah sama. Jika ada kesalahan dari pihak kami, kami akan apply visa baru tanpa sebarang charge. Untuk itu, sangat penting untuk menghantar gambar details passport yang jelas kepada kami (terutamanya nombor passport). Anda mungkin tidak dapat travel jika data tidak sama.

• Jika permohonan tidak diluluskan apa yang patut saya buat?
Sistem tidak akan memberitahu kenapa visa tidak diluluskan, dan pemohon perlu ke nearest Australia Visa Office untuk keterangan lanjut.

Antara review di facebook page kami: 

Banyak sebab / reason kenapa visa ETA Aussie tuan/puan tidak approve / di reject by system. Antaranya:
1. Pernah ke Australia sebelum ni.
2. Ada bad rekod lawatan terakhir di Australia sebelum ni.
3. Ada bad rekod di Malaysia (Bangkrap/ senarai Hitam/ jenayah)
4. Suspect Nak pergi Bekerja di Australia.

Untuk Proses Rayuan, sila download borang ini, Klik: http://bit.do/etarayuform dan lengkapkan. Kemudian emailkan borang beserta dokumen di bawah ke visakl@dfat.gov.au
1. Bank Statement
2. Flight ticket (jika sudah beli)
3. Hotel Booking (Jika sudah ada)
4. Itinerary lawatan
5. Geran tanah/ kereta
6. lain² dokumen menyokong permohonan rayuan

*Remark:*
Sertakan ayat yang menyatakan tujuan tuan/puan ke Aussie adalah untuk bercuti/ business trip dan bukan untuk tujuan overstay/ bekerja ini kerana kerajaan Aussie sangat memandang serius rakyat Malaysia yang ke Aussie untuk bekerja disana tanpa memohon visa pekerja yang sepatutnya.

Keputusan permohonan rayuan / appeal selalunya mengambil masa dalam tempoh 21 hari berkerja.

NI adalah 20 testimonial terbaru yang kami letak di dalam instagram kami. Kami membuat lebih 50 permohonan visa setiap hari. Dan paling best, kami online 24jam di whatsapp!

[enjoyinstagram_mb_grid]

The post ETA Visa to Australia From Malaysia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/eta-visa-to-australia-from-malaysia/feed/ 0
5 TIPS LULUS VISA AUSTRALIA https://visa-australia.my/5-tips-lulus-visa-australia/ https://visa-australia.my/5-tips-lulus-visa-australia/#respond Fri, 01 Nov 2019 03:47:23 +0000 https://visa-australia.my/?p=929 1. Passport Pastikan passport anda ada rekod pernah ke luar negara. Jika passport baru, kemungkinan tidak lepas adalah lebih 50%. 2. Faktor Jantina & Usia Bagi lelaki yang lahir antara tahun 1985 – 2000, dan passport baru (kurang 1tahun) kemungkinan tidak lulus semasa permohonan adalah tinggi. Jika ini terjadi, anda perlu menghantar travel information (flight […]

The post 5 TIPS LULUS VISA AUSTRALIA appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
1. Passport
Pastikan passport anda ada rekod pernah ke luar negara. Jika passport baru, kemungkinan tidak lepas adalah lebih 50%.

2. Faktor Jantina & Usia
Bagi lelaki yang lahir antara tahun 1985 – 2000, dan passport baru (kurang 1tahun) kemungkinan tidak lulus semasa permohonan adalah tinggi. Jika ini terjadi, anda perlu menghantar travel information (flight ticket, hotel booking, itinerary.. kpd kedutaan untuk kelulusan)

3. Visitor visa sub-class 600
Bila appeal (rayuan) visa ETA tak lepas, apply visa sub-class 600. Kosnya lebih tinggi bayar lebih mahal, namun keberangkalian untuk lulus tu tinggi. Google VFS Global Malaysia untuk mendapatkan caranya.

4. Bank statement
Masa appeal kena submit bank statement, pastikan dalam bank tu duit ada minimum RM6000. Kalau tak memang akan kena suspek nak datang untuk bekerja.

5. Apply awal
Apply Visa to Australia ni at least 2-3 bulan awal. Sebab proses nak appeal tu ambik masa 3 minggu. Jangan risau apply awal, sebab bila lulus visa tu valid setahun.

Untuk apply visa, whatsapp kami sekarang. RM20 sahaja


Rayuan sekarang ambil masa 3 minggu untuk settle.

Visit instagram | facebook

The post 5 TIPS LULUS VISA AUSTRALIA appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/5-tips-lulus-visa-australia/feed/ 0
Cara Apply Visa ke Australia https://visa-australia.my/cara-apply-visa-ke-australia/ https://visa-australia.my/cara-apply-visa-ke-australia/#respond Fri, 01 Nov 2019 02:41:29 +0000 https://visa-australia.my/?p=924 Ramai yang selalu google Cara Apply Visa Australia, Panduan Membuat Visa ke Australia dan ada jugak yang lepas visa direject, tak tahu cara nak Rayuan Visa Australia. Ramai selalu tanya saya kenapa harga visa 20AUD dalam website imigresen Australia tapi kenapa saya buat Visa Australia pada kos yang Murah & Kos Rendah iaitu hanya RM20 […]

The post Cara Apply Visa ke Australia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
Ramai yang selalu google Cara Apply Visa Australia, Panduan Membuat Visa ke Australia dan ada jugak yang lepas visa direject, tak tahu cara nak Rayuan Visa Australia. Ramai selalu tanya saya kenapa harga visa 20AUD dalam website imigresen Australia tapi kenapa saya buat Visa Australia pada kos yang Murah & Kos Rendah iaitu hanya RM20 ? Dan paling mengejutkan, visa Australia yang ramai apply dengan saya siap dalam masa 1-2 jam sahaja berbanding website 24jam – 3 hari. Berapa kos sebenar visa ke Australia?

Adakah harga ETA Visa ke Australia RM20 ini legit dan tidak tipu? Ya. Boleh baca testimonial di instagram

Jenis visa yang kami buat ialah ETA iaitu Electronic Travel Authority. Secara bahasa mudahnya, visa ini adalah visa jenis elektronik dan tiada pelekat visa akan ditampal di passport anda. Apabila anda memohon visa australia, butiran passport anda akan disambungkan terus kepada sistem data visa australia. Sekiranya lulus, anda boleh memasuki Australia selama setahun.

Cara kami senang sahaja untuk Apply Visa Dengan Senang, Mudah & Cepat. Malah Visa kami juga paling Murah dan Berbaloi.

1- Send hi kat whatsapp kami 0182476500 (whstapp chat only)

2- Hantar passport 1st page yang jelas, buat bayaran di senangpay (link akan diberi dalam whatsapp juga)

3- Tunggu 1-2 jam. Tapi kadang2 kalau kami busy, kami akan beritahu berapa lama akan siap. Kalau order kul 10mlm, maybe next day siap lah kalau kami nak tidur

4- kami akan beri pdf file dalam whatsapp dan kami akan minta review. Nak baca review kat facebook kami? Boleh klik FACEBOOK VISA AUSTRALIA MURAH, CEPAT, MUDAH

cara apply visa australia, cara memohon visa australia

Pada pertama kali send Whatsapp di 0182476500, anda akan dapat auto reply macam ni. Lepas tu hantar je persoalan lain jika ada, atau boleh terus hantar passport copy kalau nak apply.

Visa Ke Australia Cara Mudah

Ni pula tempat buat bayaran. by default, dia akan tulis RM20

Visa Australia Murah Selamat

Katakan apply untuk 3 orang, tukar nombor jadi 3. Senang. tak perlu bayar banyak kali.

Australia Visa Easy Malaysia

Masukkan details kat sini. Tak perlu nama penuh pun ok. Nama ringkas, email, phone num. Straight forward kan

Visa Australia Cara Memohon

Boleh pilih bank yang anda ada pakai. Boleh maybank2u, cimbclicks etc. Senang je macam biasa.

Panduan Lengkap Visa Australia

Atau kalau nak bayar guna credit card / debit card pun boleh gak.

Lepas tu kami akan bagi pdf visa anda bagi yang lulus. Bagi visa australia yang tidak lulus / rejected, kami akan bagi panduan cara rayuan visa. Senang sahaja. buat ikut apa yang kami tulis, dan akan lulus dalam masa 3 minggu. InsyaAllah.

Hubungi kami melalui whatsapp di 0182476500

Instagram: www.instagram.com/etavisaaustralia

Facebook: Visa Australia Murah, Cepat Mudah

 

The post Cara Apply Visa ke Australia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/cara-apply-visa-ke-australia/feed/ 0
Easiest Way To Apply Australia Visa https://visa-australia.my/easiest-way-to-apply-australia-visa/ https://visa-australia.my/easiest-way-to-apply-australia-visa/#respond Tue, 13 Aug 2019 06:29:11 +0000 https://visa-australia.my/?p=877 Easiest Way To Apply Australia Visa is through WhatsApp! How? 1- send passport photo / scan via WhatsApp to us >> 0182476500 2- pay RM20/passport using senangpay >> visa-australia.my/pay 3- wait within 6 hours

The post Easiest Way To Apply Australia Visa appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
Easiest Way To Apply Australia Visa is through WhatsApp!

How?

1- send passport photo / scan via WhatsApp to us >> 0182476500

2- pay RM20/passport using senangpay >> visa-australia.my/pay

3- wait within 6 hours

The post Easiest Way To Apply Australia Visa appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/easiest-way-to-apply-australia-visa/feed/ 0
Soalan Lazim ETA Visa ke Australia https://visa-australia.my/soalan-lazim-eta-visa-ke-australia/ https://visa-australia.my/soalan-lazim-eta-visa-ke-australia/#respond Tue, 13 Aug 2019 06:21:00 +0000 https://visa-australia.my/?p=874 Apakah dokumen yang diperlukan? Kami hanya perlukan gambar depan pasport anda. Snap dengan jelas & Whatsapp kepada kami. Waktu Operasi? Sistem untuk apply visa ke Australia ialah 24/7. TApi kami biasa cakap “Visa Siap Dalam 6 Jam”.”Visa to Australia will be ready within 6 hours”. TApi biasanya 10min – 1 jam kami dah reply. Berapa […]

The post Soalan Lazim ETA Visa ke Australia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
Apakah dokumen yang diperlukan?
Kami hanya perlukan gambar depan pasport anda. Snap dengan jelas & Whatsapp kepada kami.

Waktu Operasi?
Sistem untuk apply visa ke Australia ialah 24/7. TApi kami biasa cakap “Visa Siap Dalam 6 Jam”.”Visa to Australia will be ready within 6 hours”. TApi biasanya 10min – 1 jam kami dah reply.

Berapa harga servis Visa to Australia?
Hanya RM20 per passport. Kalau last minute Visa, dah ada kat airport baru tahu perlu visa, Whastsapp kami segera dan bgtau yang dah ada di airport. kami tolong sebaik mungkin.

Bolehkah keluarga / kawan wakilkan saya untuk buat visa?
Boleh. Lagi senang. Kami akan reply serentak nanti. biasa dalam 1 jam lepas bayaran diterima kami cuba settlekan Australia Visa application termasuk jawapan

Ada bayaran tersembunyi ke?
Tiada. Harga all-in. Apa yang anda akan dapat ialah jawapan kelulusan visa. Jika lulus, kami bagi screenshot & pdf. Jika tidak lulus, kami bagi screenshot & panduan untuk rayuan.

Berapa lama tempoh Aktif Valid Visa ke Australia?
Visa valid 1 tahun tapi maksimum stay per entry ialah 3 bulan. tapi visa ni multiple entry. Kalau dah keluar nanti nak masuk balik takde masalah.

Saya tak ingat visa ada ke tak? boleh tolong check
Boleh. We offer free service to check Australia Visa Validity either you apply with us before or not.

Bagaimana jika visa Australia saya tidak lulus / Visa rejected.
Kami akan beri cara untuk rayuan. Boleh baca line by line, dan buat line by line. Jangan tertinggal satu benda pun anggaplah rayuan ni skali je boleh.

Do i need to print out my Australia Visa?
No need. Sistem ETA Visa ni boleh diaccess oleh Travel Agency, Airlines & Australia Authority. Tak perlu cetak tapi kalau nak print gak, OK je letak dlm file.

Cara Bayaran / How to Pay for Australia Visa?
Please use our senangpay sistem. You can pay using credit card, debit card or pfx system (maybank2u, cimbclicks, OCBC online etc)

Cara check visa betul ke lulus?
Apabila anda mendapat kelulusan, anda akan mendapat nombor kelulusan dan boleh diperiksa di link tersebut

Link : https://www.eta.homeaffairs.gov.au/ETAS3/etas

Soalan lain?
WhatsApp to Us 0182476500

The post Soalan Lazim ETA Visa ke Australia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/soalan-lazim-eta-visa-ke-australia/feed/ 0
ETA Visa Australia Tak Lulus? Ada visa lain? https://visa-australia.my/visa-lain-untuk-australia/ https://visa-australia.my/visa-lain-untuk-australia/#respond Sat, 27 Jul 2019 07:51:49 +0000 https://visa-australia.my/?p=708 Ramai yang apply visa ke Australia last minute (kurang 1 bulan dari tarikh travel ke Australia) dan bila visa direject / tak lulus, tak sempat masa untuk buat rayuan walaupun travel plan adalah genuine dan duit cukup untuk travel. Ada yang stress & geram bila Australia Visa Rejected namun ada cara untuk selesaikan benda ni […]

The post ETA Visa Australia Tak Lulus? Ada visa lain? appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
Ramai yang apply visa ke Australia last minute (kurang 1 bulan dari tarikh travel ke Australia) dan bila visa direject / tak lulus, tak sempat masa untuk buat rayuan walaupun travel plan adalah genuine dan duit cukup untuk travel.

Ada yang stress & geram bila Australia Visa Rejected namun ada cara untuk selesaikan benda ni jika cukup masa.

Visa nak melancong ke Australia ada banyak jenis. Ada 2 yang biasa rakyat Malaysia apply.

Jenis Visa ke Australia 1: ETA601 
Sistem elektronik, jadi boleh tahu status dalam tempoh 24 jam. Paling laju 10 minit dari waktu apply. Kami menggunakan Whatsapp sahaja. Maksudnya anda whatsapp passport copy kepada kami, buat bayaran menggunakan kad kredit, kad debit atau online banking, dan kami hantarkan keputusan melalui whatsapp (gambar & pdf).

Nak tengok testimonial? Boleh check instagram.com/etavisaaustralia . kalau nak buat visa, whastapp terus ke 0182476500.

Jenis Visa ke Australia 2: ETA600
Visa dibuat secara manual, dokumen diperiksa secara manual, ada staff yang periksa satu-satu dokumen anda. Harganya RM640 macam tu dan biasanya ambil masa 2-3 minggu. Kalau ETA601 tak lulus, ini visa yang anda perlu apply. Tapi yang ini pun tiada jaminan akan lulus.

Visa Australia Rejected

Antara punca kenapa Visa ke Australia menjadi ketat ialah ramai rakyat Malaysia yang bekerja petik buah-buahan secara haram di Australia menggunakan visa melancong.

Bagi membendung perkara ini, visa diberikan untuk mereka yang betul-betul nak melancong sahaja. Jadi anda kena buktikan yang anda memang nak melancong.

Jenis – Jenis Passport Malaysia Yang Selalu Kena Reject

Dua jenis passport yang selalu kene reject ialah
1- Pasport baru. Kalau baru buat 1-2 bulan biasanya 70% tak lepas. Tapi ada je yang lepas
2- Berumur 18-30. Biasanya lelaki. Tapi ada jugak yang lepas.

Sebab bagi kerajaan Australia, ini data orang yang datang nak bekerja secara haram. Tapi kadang-kadang ada yang lepas.

Jika visa anda tidak lepas, apa yang Embassy nak tahu ialah
1- apa perancangan travel anda ke Australia
2- dengan siapa travel, cukup duit ke, etc..

So, tak perlu walk-in ke embassy sebab mereka takkan layan. Rayuan hanya boleh buat melalui email: etakl@dfat.gov.au

Proses ini akan ambil masa 14 hari bekerja atau 3 minggu.
Untuk proses rayuan, sila download borang ini, http://bit.do/rayuform dan lengkapkan.
Kemudian emailkan borang beserta dokumen di bawah ke email etakl@dfat.gov.au :-

  1. Passport page
  2. Gambar ETA yang tidak lulus
  3. Bank Statement (2 bulan & minimum RM6k)
  4. Bukti pekerjaan di Malaysia (surat lantikan & slip gaji)
  5. Senarai traveller yang travel bersama (nama penuh & nombor passport)
  6. Flight ticket (jika sudah beli)
  7. Hotel Booking (Jika sudah ada)
  8. Jadual lawatan (Itinerary)
  9. Geran tanah/ kereta (jika ada)
  10. lain² dokumen menyokong permohonan rayuan (jika ada)

*Remark:*

Sertakan ayat yang menyatakan tujuan tuan / puan ke Australia adalah untuk bercuti /  business trip dan bukan untuk tujuan overstay / bekerja. Ini kerana kerajaan Australia sangat memandang serius rakyat Malaysia yang ke Australia untuk bekerja di sana tanpa memohon visa pekerja yang sepatutnya.

Keputusan permohonan rayuan / appeal selalunya mengambil masa dalam tempoh 14 hari berkerja (3 minggu). Pastikan anda mendapat auto-reply dari mereka selepas menghantar email rayuan.

Jika ada lebih dari 1 passport yang tidak lepas yang travel bersama-sama dengan anda, tulis email setiap 1 dari email yang berbeza.

Jika rayuan/ appeal kes anda tidak berjaya juga, anda boleh mohon visa lain di VFS Global. (www.vfsglobal.com/australia/malaysia/index.html)
– visitor visa (RM640 secara manual + interview)
– permanent entry visa
– medical treatment visa
– work & holiday visa

http://www.vfsglobal.com/australia/malaysia/visitor_visa.html

Beli tiket penerbangan dulu atau buat visa dulu?

BUAT VISA DULU!! Sebab visa valid 1 tahun. Apply sekarang 0182476500 untuk travel pada July 2020 pun boleh.

The post ETA Visa Australia Tak Lulus? Ada visa lain? appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/visa-lain-untuk-australia/feed/ 0
Australia Visa Application From Malaysia https://visa-australia.my/eta-visa-to-australia/ https://visa-australia.my/eta-visa-to-australia/#respond Sun, 21 Jul 2019 09:46:01 +0000 https://visa-australia.my/?p=1 Untuk masuk ke Australia, setiap pelancong dari Malaysia perlu ada satu visa yang dipanggil ETA Visa = Electronic Travel Authority for Australia. Kami menyediakan perkhidmatan Australia Visa from Malaysia Bagi apply Visa ini, anda boleh apply online dengan harga 20AUD atau boleh apply dengan kami di travel agency pada harga RM20 per passport. Dan akan siap […]

The post Australia Visa Application From Malaysia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>

Untuk masuk ke Australia, setiap pelancong dari Malaysia perlu ada satu visa yang dipanggil ETA Visa = Electronic Travel Authority for Australia. Kami menyediakan perkhidmatan Australia Visa from Malaysia

Bagi apply Visa ini, anda boleh apply online dengan harga 20AUD atau boleh apply dengan kami di travel agency pada harga RM20 per passport. Dan akan siap dalam masa beberapa jam. Kami menyediakan proses penyediaan VISA ETA ke Australia dengan HARGA YANG MURAH.

HARGA VISA = RM20 per passport

Whatsapp untuk apply visa ke Australia = 0182476500

 KLIK SINI UNTUK WHATSAPP

Dokumen yang diperlukan untuk ETA Visa ke Australia ialah passport yang valid lebih dari 6 bulan dari tarikh balik ke Malaysia selepas lawatan.

lepas siap, anda boleh print VISA ini untuk letak di dalam passport anda (kepilan)

Warganegara yang boleh apply ETA Visa ini ialah warganegara Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, United States, Canada, British National(UK), United Kingdom, British Overseas Citizen(UK), Sweden, Hong Kong, Greece, Norway, Italy, Japan, Belgium, France, Finland, Monaco, Germany, Andorra, Austria, Malta, San Marino, Liechtenstein, Luxembourg, Ireland, Portugal, Netherlands, Vatican City State, Republic of Korea, Spain, Denmark, Iceland, & Switzerland.

Prasyarat dan Sekatan untuk Australia ETA
Keperluan:
Syarat sah pasport mestilah sekurang kurangnya 6 bulan
Pemohon mestilah berada di luar wilayah Australia semasa memohon visa ETA Australia
Pemohon mestilah warganegara salah satu negara yang diterima untuk visa
Pemohon tidak boleh menderita batuk kering pada saat ketibaan mereka di wilayah Australia.
Mereka tidak seharusnya mempunyai sabitan jenayah.

Sekatan:
Dengan visa ETA Australia tiada apa-apa kerja yang bergaji boleh dilakukan. Dalam beberapa kes, kerja sukarela yang tidak dibayar boleh dilakukan, tetapi ini tidak sepatutnya menjadi sebab utama ketibaan seseorang di Australia, dan tidak harus menjadi peranan sukarela yang tidak boleh dilakukan oleh warganegara Australia yang biasa bekerja. Anda tidak boleh belajar lebih dari tiga bulan.

SOALAN – SOALAN LAZIM
• Berapa lama tempoh boleh tinggal di Australia?
Pelancong boleh tinggal di Australia untuk tempoh maksimum 3 bulan

• Berapa lama tempoh visa ini?
Visa ini akan sah untuk SATU TAHUN dari tarikh permohonan. Dan tempoh tinggal maksimum 3 bulan. Pemohon boleh keluar dari Australia sebelum tamat tempoh 3 bulan dan masuk balik untuk kiraan tempoh yang baru.

• Adakah perlu ada tiket penerbangan / tempahan hotel sebelum memohon visa?
Tidak perlu. Walau bagaimanapun, tiket penerbangan balik perlu ada semasa berlepas kerana kebisaanya akan diminta oleh imegresen sana.

• Boleh saya masukkan family saya dalam permohonan visa yang sama?
Tidak boleh. Setiap visa adalah individu, dan setiap orang perlu mempunyai passport sendiri dan visa sendiri. Tapi anda boleh memohon ETA Visa untuk orang lain dari pihak kami. Kami hanya perlukan salinan passport (ambil gambar guna phone dan whatsapp ke 0182476500)

• Berapa lama tempoh approval?
ETA Visa to Australia biasanya akan approve dalam masa 15 minit selepas kami menghantar application. Dan ada beberapa kes yang visa perlu diperiksa (special review) oleh embassy dan akan mengambil masa 24 jam.

• Jika terdapat kesalahan ejaan, apa apa yang saya perlu buat?
Setiap ejaan di dalam ETA Visa dan Pasport hendaklah sama. Jika ada kesalahan dari pihak kami, kami akan apply visa baru tanpa sebarang charge. Untuk itu, sangat penting untuk menghantar gambar details passport yang jelas kepada kami (terutamanya nombor passport). Anda mungkin tidak dapat travel jika data tidak sama.

• Jika permohonan tidak diluluskan apa yang patut saya buat?
Sistem tidak akan memberitahu kenapa visa tidak diluluskan, dan pemohon perlu ke nearest Australia Visa Office untuk keterangan lanjut.

Banyak sebab / reason kenapa visa ETA Aussie tuan/puan tidak approve / di reject by system. Antaranya:
1. Pernah ke Australia sebelum ni.
2. Ada bad rekod lawatan terakhir di Australia sebelum ni.
3. Ada bad rekod di Malaysia (Bangkrap/ senarai Hitam/ jenayah)
4. Suspect Nak pergi Bekerja di Australia.

Untuk Proses Rayuan, sila download borang ini, Klik: http://bit.do/etarayuform dan lengkapkan. Kemudian emailkan borang beserta dokumen di bawah ke visakl@dfat.gov.au
1. Bank Statement
2. Flight ticket (jika sudah beli)
3. Hotel Booking (Jika sudah ada)
4. Itinerary lawatan
5. Geran tanah/ kereta
6. lain² dokumen menyokong permohonan rayuan

*Remark:*
Sertakan ayat yang menyatakan tujuan tuan/puan ke Aussie adalah untuk bercuti/ business trip dan bukan untuk tujuan overstay/ bekerja ini kerana kerajaan Aussie sangat memandang serius rakyat Malaysia yang ke Aussie untuk bekerja disana tanpa memohon visa pekerja yang sepatutnya.

Keputusan permohonan rayuan / appeal selalunya mengambil masa dalam tempoh 7 hari berkerja.

The post Australia Visa Application From Malaysia appeared first on Apply for Australian Visa from Malaysia | Australia ETA Visa Online.

]]>
https://visa-australia.my/eta-visa-to-australia/feed/ 0